sobota 27. novembra 2010

Každým momentom umierame a znova sa rodíme

Každým momentom umierame a zároveň sa znovu rodíme. Smrť aj narodenie sa dejú simultánne. Každý nový moment príde a o menej ako sekundu sa stane minulosťou. A čo je minulosť? Minulosť nie je nič iné ako smrť. Každý moment nám prináša novú budúcnosť. A čo je to budúcnosť? Budúcnosť je život. Keď máme budúcnosť, to znamená že musíme byť nažive. Niekde medzi minulosťou a budúcnosťou je malá štrbinka ktorá sa nazýva prítomnosť. Tá je prechodným bodom kde sa smrť a život stretávajú. 

My umierame a zároveň sa rodíme každým momentom. Ale nie sme si toho vedomí, pretože nevnímame čo sa deje v našom vnútri. To čo nám dáva život je životná energia. "Prána" ako sa tejto energii hovorí v Indii, "Chi" je ako ju nazývajú v Číne a "Ki" v Japonsku. Každým nádychom je naše telo zaplavované touto životodarnou energiou. Kyslík nie je prána. Kyslík je len vozidlom, len prostriedkom, pomocným médiom pre túto energiu. Prána je rozpustená v kyslíku, ktorý napĺňa naše pľúca a nasledovne aj celé naše telo a dovoľuje tak práne, aby nám doniesla nový život. Tento magický proces sa va našom tele deje neustále, každým momentom.

Životná enegia, prána, neustále vstupuje a opúšťa naše telo. Každý nádych a výdych je obrovským prechodom od smrti k novému životu. Jediný premeškaný nádych by znamenal koniec nášho života. My ale tento proces považujeme za zanedbateľný a berieme ho ako samozrejmosť, preto si ani neuvedomujeme že sa vôbec deje.

My sa rodíme každým nádychom. Každým momentom máme šancu vytvoriť si nový život, začať odznova, zmeniť svoje myslenie a svoje okolnosti. Život je neustále nový a čerstvý, život nám neprináša našu minulosť, každý nádych nám dáva príležitosť na novú budúcnosť, na nový život, novú realitu. Pochopte, že to nie je nikto iný ako len my sami, kto neustále prináša našu minulosť do budúcnosti a vytvára si tak stále tú istú realitu.

Zhlboka sa nadýchnite a dovoľte novému životu vstúpiť do vášho tela. Zhlboka sa nadýchnite a vykročte do nového života. Zmeňte svoj život, zmeňte svoj postoj, zmeňte svoje myslenie. Buďte čerstvý každým momentom a uvidíte, že aj váš život bude každým momentom nový a čerstvý.

~ Paramahamsa Nithyananda

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára